Duurzaamheid

Energiebesparingstips

Een gezin verbruikt jaarlijks voor elk onderdeel van huishouden en vrije tijd een grote hoeveel energie. Hoeveel zou dit zijn in percentages?

Je hoeft niet enkel renovatiewerken uit te voeren om energie te besparen! De energiefactuur vermindert ook door een gedragswijziging naar het verbruik van energie en water. Het kan al een eerste stap zijn om enkele euro's te besparen op de maandelijkse energiekost. Hieronder volgen enkele tips rond het besparen van energie..

De bovenstaande tips zijn een kleine greep uit de massale tips die op internet te vinden zijn. Meer links vind je hier, onderaan deze pagina of doe de 4-punten isolatietest.

Een energiescan of audit kan evenzeer een beter zicht geven op de thermische gebreken, sluip- en waterverbruik.

  • De gratis energiescan in Limburg is echter voorbehouden voor strikt omschreven doelgroepen (cfr. sociale dakisolatie).
  • Een energieaudit is wel nog mogelijk waarbij je energiehuishouding diepgaand wordt onderzocht. Voor deze energiedoorlichting wordt een bedrag gevraagd door de energiedeskundige type B die hiervoor door de Vlaamse overheid werd erkend.

Durf ook zeker jaarlijks de energietarieven te vergelijken van gas en/of elektriciteit. Zo blijf je steeds bewust van de verscheidenheid aan prijzen. Meer info 'durf vergelijken' >>

Nuttige links

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer