Nieuws

Is jouw woning winterklaar?

2015-10-28

Een centraal verwarmingstoestel in perfecte staat is veilig, zuinig en milieuvriendelijk. Daarom moet de eigenaar of gebruiker van vrijwel elk centraal verwarmingstoestel een keuring voor eerste ingebruikname, een periodiek onderhoud en een regelmatige verwarmingsaudit laten uitvoeren door een erkende technicus. Om deze drie verplichtingen in de kijker te zetten, lanceert het Departement LNE dit najaar een communicatiecampagne waarbij veiligheid centraal staat.

Op www.veiligverwarmen.be vindt u meer informatie omtrent de regelgeving en krijgt u met de Verwarmingswegwijzer in enkele eenvoudige stappen een gepersonaliseerd overzicht van uw verplichtingen. Daarnaast vindt u op de interactieve kaart snel een erkende technicus in uw buurt. Voor 'binnenstokers' geven we op www.stookslim.be 12 tips voor veilig en gezond stoken. U vindt er ook vragen & antwoorden over de installatie en het gebruik van kachels, haarden en ketels gestookt op hout.

De gemeentebesturen spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van deze informatie. Bestel gratis de folder "Is jouw verwarming klaar voor de winter?" of download deze folder samen met de publireportage "Veilig en zuinig je huis verwarmen". Je kan ook gratis folders bestellen over binnen stoken via milieu.gezondheidatlne.vlaanderen.be of deze zelf downloaden op www.stookslim.be.

Vragen over veilig stoken? Kijk op www.veiligverwarmen.be of contacteer erkennningenatlne.vlaanderen.be. Vragen over binnen (hout)stoken? Kijk op www.stookslim.be of contacteer milieu.gezondheidatlne.vlaanderen.be.

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer